Steam Hakkında Herşey



Steam Nedir ?

Steam, internet üzerinden kredi kartı ile orjinal oyunları alabileceğiniz, oyun frimaları ile anlaşmalı bir şirkettir. Programın ana sayfasında oyun sayfaları bulunmaktadır. Ayrıca istediğiniz oyun için Steam arama motorunu kullanabilirsiniz. Bu sayede Steam anlaşmalı oyunların sayfalarını bulabilirsiniz. İstediğiniz zaman oyununuzu yükleyip, istediğiniz zaman bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz. Aldığınız oyunlar her zaman hesabınızda kayıtlı kalacaktır. Dilediğiniz zaman Steam hesabı olan arkadaşlarınızla sohbet edebilir, sesli görüşme yapabilir veya çoklu oyuncu oynayabilirsiniz. Ayrıca Steam'ın kolay sunucu bulma özelliği ile, sahip olduğunuz çoklu oyunculu oyunlar için sunucu aramakta zorlanmayacaksınız.

Steam Programını İndirmek ve Kurmak

Aşağıdaki linkten programı indirebilirsiniz. Programın kurulumu çok basittir. Gerekli ayarları seçtikten sonra 'Next' tuşuna basarak kurulumu gerçekleştiriniz.


Steam Güncelleştirmesi Nedir ve Ne işe Yarar ?


Steam güncelleştirmesi yeni çıkan oyunların sayfalarını eklemek, yapılan değişiklikleri güncellemek amacıyla kullanılır. Steam'ın her güncelleştirilmesi çıktığında, Steam'a girdiğinizde otomatik olarak yapacaktır. Ayrıca Steam'ın güzel bir yanıda oyun güncelleştirmeleridir. Otomatik olarak oyunları güncelleştirmekte olmakla kalmayıp, oyunun dosyalarında eksik var ise otomatik olarak bu dosyaları indirerek tamamlamaktadır.

Steam Hesabı Almak

Steam programı ile aşağıda bulunan resimleri sırasıyla takip ederek hesabınızı alınız.
















Bu işlemler sonucu hesabımızı başarıyla almış bulunuyoruz.

Steam'den Oyun Satın Almak

Steam programı ile aşağıda bulunan resimleri sırasıyla takip ederek istediğiniz oyunu alınız.










NOT: Bu anlatımı yaparken oyun almadığımdan dolayı 3. adımdan sonraki adımları anlatamamış bulunmaktayım.

Bu işlemler sonucu oyunumuzu başarıyla almış bulunuyoruz.

Steam Haberleri ve Kampanyaları




Steam güncelleştirildiğinde, programa girdiğimizde üstteki gibi bir sayfa gelecektir. Burada güncelleştirme, yeni çıkan oyunlar veya yapılan kampanyalar hakkında bilgiler olacaktır. Steam programı ara sıra indirimler ve kampanyalar yapmaktadır. Genellikle bu kampanyalar bir oyunu belirli süre içerisinde bedava indirme hakkı verilmiş olmaktadır. Süre bitince oyun da gidecektir. Bu yüzden sık sık Steam'ı kontrol etmenizi öneriyoruz.

Steam Ayarlar




Mutlaka Steam ayarlarını yapmamız gerek. Bunların içinde oyun içi kullanıcı adımız, internet hızımız, kullandığımız tema, sesli konuşma gibi ayarlar bulunmaktadır. Ayarları yapmak için 'File > Settings' yolunu izleyebilirsiniz.

Arkadaşlık ve Sohbet Sistemi






Arkadaş ekleyebilmek, sohbet edebilmek ve diğer arkadaşlık sistemi ile ilgili şeyleri kullanabilmek Steam programının altında bulunan menüden 'Friends' tuşuna basınız.

Steam Sunucu Arama Özelliği








Steam'ın güzel bir özelliğide çoklu oyunculu oyunlara sahip iseniz, bunlara sunucu bulmakta zorlanmamanız için yapılmış Steam sunucu arama özelliğidir. Resimde gördüğümüz gibi filtre ekranı vardır. Buradan hangi oyun sunucusu, kaç kişilik olacağı, hangi lokasyonlu olacağı gibi özellikleri seçebiliriz.

Steam Sayfaları

Ana Sayfa (Store):


Steam oyunlarının haberleri, yeni gelen oyunlar ve diğer şeyler ile ilgili bilgilerin olduğu sayfadır.

Menü:


Oyunları daha rahat bulabilmemiz için, ana sayfada bulunan oyun yapımcısı, oyun türü gibi seçeneklerin olduğu menüdür.

Kişisel Sayfa (Community):




Arkadaşlarımızın yaptığı son hareketler, girdiği klanlar, klüpler gibi özelliklerin olduğu kişisel sayfamızdır.

Oyunlarım (My Games):




Satın aldığımız, kampanyadaki oyunların göründüğü bölümdür. Oyunlarımız burada simge ve ad şeklinde kayıtlı kalmaktadır. Satın aldığımız oyunlara çift tıklayarak buradan yükleyebilirsiniz. Ayrıca simgelerin üstüne sağ tıklayıp, yedek (backup), masa üstüne oyunun simgesini gönderme, oyun ayarları gibi seçenekleri ayarlayabilirsiniz.

Media Bölümü (My Media):




Steam oyun sayfalarından HD kalitesinde oyun fragmanlarını indirdiğinizde bu bölümde kayıtlı kalırlar. Format attığınızda giderler. Tamamen parasızdır.

Araçlar (Tools):




Oyunları yüklediğiniz zaman yanında gelen, SDK'ler, Dedicated Server araçları gibi oyunların araçları bu bölümde kaydolacaktır.

Steam Yedekleme Özelliği

Bilgisayarınza format atmanız gerektiğinde oyunlar da gidecektir. Oyunları baştan indirmek istemiyorsanız Steam'in yedekleme özelliğini kullanabilirsiniz. Yedekleme özelliği sayesinde, yedeklediğiniz oyunlar bir yükleme haline gelecektir. Bunu hard diskinizde saklayıp, format attıktan sonra yüklemeyi çalıştırarak oyunlarınızı geri getirebilirsiniz. Yedek almak ve geri yüklemek için aşağıdaki resimleri sırasıyla takip ediniz.

Yedek Almak:














Yedek Yüklemek:












Steam Sayfaları Açılmıyor. (İnternete Bağlanmıyor.) Ne Yapmalıyım ?

• Steam'ı yeniden başlatınız.

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın veya modeminizi resetleyin.

• Modeminizin DMZ'sini kapatınız.

• Güvenlik duvarı, anti-virüs türü programlar var ise bu programları kapatınız.

• Steam'ı tamamen kapatın. Steam ana dizininde bulunan 'clientregistry.blob' adlı dosyayı silin. Steam'ı yeniden başlatın.

• Aşağıdaki portları açın.


Steam Client
• UDP 27000 to 27015 inclusive (Game client traffic)
• UDP 27015 to 27030 inclusive (Typically Matchmaking and HLTV)
• TCP 27014 to 27050 inclusive (Steam downloads)
• UDP 4380

Dedicated or Listen Servers
• TCP 27015 (SRCDS Rcon port)

Additional Ports for Call of Duty: Modern Warfare 2 Multiplayer
• UDP 1500 (outbound)
• UDP 3005 (outbound)
• UDP 3101 (outbound)
• UDP 28960


Anlatımımız burada son buluyor. Steam'ı bu bilgiler ile rahatça kullanabilirsiniz. Aklıma başka şeyler gelirse ekleyeceğim. Sorunlarınız var ise bu konu üzerinden sorabilirsiniz.

Anlatım tamamen bana aittir. (Resimler dahil.) Resimlerin üstüne yazı yazmak ile uğraşmıyorum. Mutlaka bu anlatım da çalınacaktır.

Yorumlar