GTA:IV Multiplayer İçin Ayrıntılı Bilgi ve PSN ID Listesi (PS3)

Bu bölümde yapacaklarımız:

1) PS3'ü ve Xbox 360'ı olanların bir listesini tutmak. Xbox 360 listesini talep olursa ilerde yaparız.


2) Klanımızın ismini ve temasını belirlemek. Çok talep olursa 1'den çok klan kurmak (yeni isme ve temaya sahip klanlar).


3) İlerde açacağımız olan "GTA:IV Multiplayer" adlı bölüm gelene kadar stratejilerimizi bu konuda plânlamak.







Frmtr.com, PSN ID Listesi


Sitedeki Adı - PSN ID

san_andreas - (Yakında Yazacam )




PSN ID Nedir? Sony'nin PLAYSTATION®3 kullanıcılarına ücretsiz olarak sağladığı online özelliklerden faydalanmak için yarattığınız hesaba PSN ID denir. PSN ID, oynadığınız online destekli oyunlarda arkadaşlarınızla kısa sürede buluşmanızı sağlar. Ayrıca PSN ID alarak arkadaşlarınızla görüntülü sohbet yapabilir, birbirinize mesaj veya resim yollayabilirsiniz. PSN, PlayStation Network'ün kısaltmasıdır. PLAYSTATION®3'ünüzü aldığınızda internetten basit bir form doldurarak PSN ID'nizi yaratabilirsiniz (bu kayıt formunu sadece konsolunuzdan yaratılabilirsiniz).



Grand Theft Auto IV, Multiplayer Modları





* GTA IV'te toplam 15 adet oyun modu bulunuyor. Modlara göre oyunda bulunacak takımların ve oyuncuların sayısı değişiyor. GTA:IV, MP en fazla 16 kişi ile oynanabiliyor ama bütün modlar bu özelliği desteklemiyor.


* Her mod oyunu sunan kişi tarafından değişik biçimlerde ayarlanabilir. Sunucu araç tiplerini, trafik ve yaya seviyesini, polisin varlığı, silahları ve hava koşullarını ayarlayabilir.


* Multiplayer modlarında kullandığınız karakterin dış görünüşünü değiştirebilirsiniz. Karakterinizin cinsini, ırkını, giyiniş türünü, saç stilini değiştirebilirsiniz.



1) Takım Modları





TEAM DEATHMATCHTakımlı Ölüm maçı


2-8 Kişilik Takımlar


Oyuncular diğer takımın elemanlarını öldürüp paralarını yürütmek için birlikte çalışmalılar. Oyunun sonunda en çok paraya sahip olan takım oyunu kazanır. Diğer takımı öldürün ve üstlerinden düşen parayı almayı unutmayın.



TEAM MAFIYA WORKTakım "Mafiya" İşi





2-8 Kişilik Takımlar


Bu modda "mafiya" için görevler yapan bir elemanı canlandırıyoruz. Bu modda polis teşkilatı tarafından aranan bir insanı A noktasından B noktasına götürmek, araba çalmak gibi görevleri yapıyoruz. Aynı görevi bir takım halinde en hızlı yoldan bitirmeye çalışacağız ve ödüllendirileceğiz. Bizim gibi aynı görevi tamamlamaya çalışan diğer takımdan daha hızlı olabilirsek daha çok para kazanıyoruz. Oyunun sonunda en çok paraya sahip olan takım oyunu kazanır.





TEAM CAR JACK CITYTakımlı Araba "Yürütme" Şehri


2-8 Kişilik Takımlar


Bu moddaki görevimiz ise haritanın etrafına rastgele park edilmiş araçları çalmak ve mümkün olduğundan daha az zarar vererek teslimat noktasına çaldığımız aracı getirmek. Araç ne kadar az hasar alırsa o kadar fazla para elde ediyorsunuz. Ayrıca bazı özel bonuslu araçların bagajlarında uyuşturucu bulunuyor. Bu bonus araçları kaçırmamalıyız çünkü çok para kazandırdıkları kesin. Bölüm bittiğinde en çok paraya sahip olan takım oyunu kazanır. 






COPS N' CROOKSPolisler ve Serseriler


Sadece 2 Takım Oynayabilir


Bu mod iki adet bölüme ayrılmış: "Hepimiz Birimiz İçin" ve "Birimiz Hepimiz İçin"


1. "Hepimiz Birimiz İçin" adlı bölümde bir takım Serserileri ve Patron'u oluştururken diğer takım ise Polisleri oluşturur. Polisler, Serserilerin "Patronunu" öldürmeye çalışırken, Serserilerin görevi Patronu Polislerden korumaya çalışmaktır. Polisler Patronu öldürerek oyunu kazanır. Serseriler ise Patronu şehirden kaçabileceği bir araca bindirince oyunu kazanır.


2. "Birimiz Hepimiz İçin" adlı bölüm bir öncekine benzer ama bu sefer patron yok. Burada Polisler bütün Serserileri öldürerek oyunu kazanırken Serseriler şehirden kaçabilecekleri bir araca bindiklerinde oyunu kazanıyor. "Kaçış aracı" ile aynı anda en fazla 4 kişi kaçabilir ve bu modda ölen tekrar doğamaz.





TURF WARYer Savaşı


Sadece 2 Takım Oynayabilir


Bu modda haritanın etrafında ele geçirmeniz gereken üsler bulunuyor. Bir üsse gittiğinizde mor çemberi göreceksiniz. Bu çemberin üstünde belli bir süre beklerseniz o üssü ele geçirmiş oluyorsunuz. Ayrıca bu mor çemberde örneğin 1 kişi dururken 10 saniyede ele geçiriliyorsa, 5 kişi durduğunda 2 saniyede ele geçiriliyor. Haritada sahip olduğunuz mekân sayısıyla doğru orantılı olarak paranız artıyor. Ayrıca yakınınızda bir düşman varken üssü ele geçiremezsiniz. İlk önce düşmanınızı öldürmeli, ondan sonra üssü ele geçirmelisiniz. Bölümün sonunda en çok paraya sahip olan takım oyunu kazanır.



2) İşbirliği Gerektiren Modlar





HANGMAN's NOOSECellat'ın İLMİĞİ


2-4 Oyuncu ile Oynanır


Koorperatif olarak oynamanıza izin verilen görevlerden oluşuyor. Kanun dışı bir Mafiya patronu olan Petrovic Francis International Airport'a (Uluslararası Francis Havaalanı) jeti iniş yapar ve birileri polisleri bu konuda bilgilendirir. Amacımız Liberty Polis Departmanı'nın N.O.O.S.E takımı bizi kovalarken Petrovic'i güvenli bir yere ulaştırmak (N.O.O.S.E= S.W.A.T'ın GTA IV'teki ismi)





BOMB DA BASEÜssü Bombala


Oyuncu sayısı bilinmiyor.


Detaylar çok yakında.





BOMB DA BASE IIÜssü Bombala II


Oyuncu sayısı bilinmiyor.


Detaylar çok yakında.



3) Rekabete Dayalı Modlar- (herkes tek başına savaşır)





DEATHMATCHÖlüm Maçı


2-16 Oyunculu


Bu modda herkes tek başına savaşıyor. Bu modda istediğin taktikleri kullanabilirsin çünkü bir takımın yok. Diğer modlarda da olduğu gibi Liberty City'yi istediğin gibi gezip etrafa dehşet saçabilirsin ama aksiyonu hızlandırmak için can armor ve silah ikonları belirli bir bölgede çıkacak. Tamamen serbestsin.






MAFIYA WORKMafiya İşi


2-8 Oyunculu


Kenny Petrovic tarafından telefonuna gönderilen görevleri diğer oyunculardan daha hızlı bir biçimde tamamlamalısın. Bu mod birbirine benzeyen küçük görevlerden oluşuyor (adam topla, adam öldür, hedefini vur, araba çal vesaire).





CAR JACK CITY-Araba "Yürütme" Şehri


Oyuncu sayısı bilinmiyor


Detaylar çok yakında.





DEAL BREAKERAnlaşma Bozan


Oyuncu sayısı bilinmiyor


Detaylar çok yakında.





FREE MODESerbest Mod


1-16 Oyunculu


Tek kişilik senaryoda oynadığınız Liberty City insanlar, polisler ve araçlarla doluydu. Şimdi bu mod sayesinde aynı şehri arkadaşlarınızla gezebilecek, şehrin altını üstüne getirebileceksiniz. Bu modda kural yok ama kuralları kendi aranızda yaratabilirsiniz (yaratıcılık). 


Ayrıca oyunu kuran kişi şu tür ayarları değiştirebiliyor:


"Polisler olsun mu? Trafik seyrek mi sıkışık mı olsun? Arabaya binildiğinde hep belirli bir radyo çalsın mı? Hava nasıl olsun? vesaire."



4) Yarış Modları





RACE- Yarış


1-16 Oyunculu


Bu modda sıra ile gösterilen bütün kontrol noktalarından geçerek yarışı bitirmelisin. Ayrıca yanlış bir dönüş veya hareket yaptığında bir tuşa basarak aracınla en son geçtiğin kontrol noktasında yeniden doğabilirsin. Rockstar bütün araçlarla yarışabilmemiz için oyuna birsürü yarış hazırlamış. Bu modda arabalar, motosikletler, botlar ve helikopterler için yarışlar var. 


Bu mod "Polisler ve Serseriler" gibi iki yan bölüm içeriyor:
o Serbest Yarış


o Cannonball Run


1. Serbest Yarış: Bitiş noktasına varan ilk kişi oyunu kazanır.
2. Cannonball Run: Kontrol noktalarından geçerek bitiş noktasına ulaşan ilk kişi oyunu kazanır.






GTA RACEGTA Yarışı


1-16 Oyunculu


Bir önceki Yarış adlı moda oldukça benzer ama bu sefer işin içine silahlar ve yumruklar karışıyor! Kontrol noktalarından düzenli olarak geçerken düşmanlarınla savaşmalısın. Oyunu kazanmak için bitiş noktasına kontrol noktalarından geçerek ilk ulaşan kişi olmalısın ama bu artık o kadar kolay değil çünkü bazı psikopat "yarışçılar" senin geçeceğin kontrol noktasına pusu kurup, RPG'si ile aracını ve seni havaya uçurarak yarışta önüne geçebilir. Bu yüzden gözünü dört açmalısın. Bu modda aracından istediğin zaman çıkabilirsin. Eğlenmene bak!

Yorumlar