Google Adsense En çok Sorulan 5 Soru

Nasıl kaydolurum?

İçerik için AdSense veya Arama için AdSense'e başlamanız için tek yapmanız gereken sitenizin program kurallarımıza uygun olduğunu kontrol etmektir. Programımıza katılmaya hazır olduğunuzda Google AdSense ana sayfasına girerek Başvurmak için buraya tıklayına tıklamanız yeterlidir. Başvurunuzu tamamlayın ve gönderin, ve e-posta adresinizi onaylamak için bizden bir e-posta bekleyin. E-posta adresinizi onayladıktan sonra başvurunuzu inceleyeceğiz 2-3 gün içinde size döneceğiz. Başvurunuzu onaylarsak, AdSense hesabınıza giriş yapacak programa başlayabileceksiniz.



Hesabıma nasıl daha fazla site eklerim?

'Reklam düzen kodu' ve 'Arama kodu' sayfalarındaki kod Google reklamlarını göstermek istediğiniz her sitenin her sayfası için geçerlidir. Tek yapmanız gereken sayfa kaynağına kodu eklemektir, yeni siteniz otomatik olarak tanınacaktır.


Ne zaman ödemem yapılacak?

Ödemeleriniz bekletilmede değilse, yazıyla (elektronik posta dahil) aksi belirtilmedikçe ve kazancınız 100$ veya üzeri ise sitenizde Google reklamlarının görüntülendiği her takvim ay sonundan yaklaşık 30 gün sonra Google çekiniz veya EFT ödemeniz gönderilecektir.

Örneğin, Ocak'ta 40 $ ve Şubat'ta 70 $ kazanmışsanız, ödemeniz Mart'ın sonunda gönderilecektir.

Eğer kazanç bakiyeniz ay sonunda 100 $'ın altında ise, bu bakiye, bu sınır aşılana kadar, sonraki aya aktarılacaktır. Bakiye içerik için AdSense ve arama için AdSene kazançlarının toplamını kapsar.

Eğer bir yayıncı Şart ve Koşulları veya policiesprogram kurallarını ihlat etmişse, ödemeyi (muhtemel ihlalleri soruşturmaya başladıktan itibaren) her an durdurabilir, yayıncının hesabını borçlandırabilir ve/veya reklamcılara yayıncının sayfasında veya arama sonuçlarında oluşan tıklamalar için geri ödeme yapabiliriz. Buna ek olarak, yayıncı Google AdWords hesabıyla ilgili Google'a borçlu kalmış ise, ödemesini borç ödenene kadar durdurma hakkını elimizde tutarız.



Sitemde hangi reklamların görüneceğini filtreleyebilir miyim?

Evet. Sitenizde veya arama için AdSense sonuç sayfalarınızda reklamlarının görünmesini istemediğiniz web sitelerinin filtre listesini oluşturmak veya düzenlemek için, https://www.google.com/adsense adresinden hesabınıza girmeniz ve, İçerik için AdSense veya Arama için AdSense sekmesi altındaki URL Filtresi bağlantısına tıklamanız yeterlidir. İçerik sayfalarınız ve arama için AdSense sonuç sayfalarınız için ayrı filtre listeleri oluşturabilirsiniz. URL filtre listenize eklediğiniz web sitelerinin reklamları sayfalarınızda görünmeyecektir, fakat siteleri filtrelemenin sayfalarınızda görünen reklam sayısını ve potansiyel kazancınızı düşürebileceğini hatırlatırız.

URL filtrenizin kullanımı hakkında daha fazla bilgi için, lütfen bu SSS'nin Reklamları Filtreleme bölümünü okuyun.

Google'da ve yayıncı sitelerimizdeki Google reklamlarının kalitesini artırmak için ayrıca bir editör ekibiyle filtreleme teknolojimizi birleştiriyoruz:

İnceleme: Google ağında reklamlar yayıncıların sitelerinde yayınlanmadan önce insan ve otomatik işlemler kombinasyonuyla incelenir. İnceleme işlemi reklamların kalitesi ve tüm izleyiciler için uygunluğu gibi faktörlerin denetlenmesini sağlar.

Duyarlı içerik filtreleri: Bazı zamanlarda belli reklamların tüm sayfalarda yayınlanması uygun olmayabilir. Örneğin, bir doğal afet durumunda Google o sırada bir haber sayfasına uygun olmayacak reklamları filtreler.

Google'ın, URL filtre listenize eklediğiniz web sitelerinin tüm reklamlarının ve taraflı içeriğe sahip reklamların sitenizde gösterilmeyeceğini garanti etmediğini hatırlatırız.



Neden genel hizmet reklamları alıyorum?

Bir web sitesinin az hedeflenmiş veya genel hizmet reklamları göstermesinin birçok sebebi olabilir. Aşağıda en çok karşılaşılan sebeplerin bir listesi yer almaktadır.

Sistemimiz henüz web sitenizin tüm sayfalarını taramamıştır.
AdSense reklam kodunu bir sayfaya yerleştirdikten sonra konuyla ilgili reklamları almadığınızı fark etmiş olabilirsiniz. Google daha önce sitenizi taramadıysa, tarayıcılarımızın o sayfanın içeriğini alması 48 saat veya daha fazla sürebilir. Bu sırada gördüğünüz reklamlar, kazanç elde edemeyeceğiniz genel hizmet reklamlarıdır. Veya az ilgili reklamlar görebilirsiniz. Konu ilgisi zamanla artacaktır.

Sayfanız konuyla ilgili reklamların gösterilemeyeceği hassas bir içeriğe sahip olabilir.
Sistemimizde, reklamverenlerimizi potansiyel olarak negatif, aile için uygun olmayan sayfalarda reklam yayınlamaktan koruyan belli filtreleri vardır. İçeriğinizin bir kısmı bu kategorilerden birine girmese bile, bazı zamanlarda bir sayfadaki duyarlı bir konu sunucularımızı o sayfaya genel hizmet reklamları göstermeye itebilir.

Web siteniz adresinde oturum kimlikleri kullanıyor.
Web sayalarınız oturum kimlikleri (session ID) kullanıyorsa, bu sayfalara hedeflenmiş reklamlar alamayabilirsiniz. Bu oturum kimliği ve dolayısıyla adres, her farklı kullanıcı bir sayfayı ziyaret ettiğinde değiştiğinden, adresiniz indekste bulunamayacak ve taranmak üzere sıraya eklenecektir. Adres taranana kadar muhtemelen oturum kapatılmış olacaktır. Bu da kullanıcıların gördüğü sayfaların asla indekste bulunamayacağı anlamına gelir. Hedeflenmiş reklamlar gösterebilmek için oturum kimliklerini kaldırmanız gerekir.

Sitenizerobots.txt dosyası üzerinden erişim kısıtlanmış.
Siteniz bir robots.txt dosyası kullanıyorsa, AdSense tarayıcısı web sayfalarınızı taramaktan men edilmiş olabilir. Bu nedenle, web sitenizin içeriğini göremediğimizden sayfalarla ilgili reklamlar sunamayabiliriz. İçeriğini anlayamadığımız veya tarayamadığımız sayfalarda, kazanç elde edemeyeceğiniz genel hizmet reklamlarını gösterebiliriz.

Tarayıcımızın sayfalarınıza erişmesine izin vermek istiyorsanız, bunu diğer botlara izin vermeden de yapabilirsiniz. Aşağıdaki iki satırı robots.txt dosyanıza eklemeniz yeterlidir:

User-agent: Mediapartners-Google*
Disallow:

Bu değişiklik botumuzun site içeriğinizi taramasını ve sayfalarınızla ilgili AdWords reklamları sunmamızı sağlayacaktır.

Robotlar protokolü hakkında daha fazla bilgi için lütfen http://www.robotstxt.org adresini ziyaret edin.

Web sayfalarınızı taramada sorun yaşıyoruz.
Bazı zamanlarda, web sunucunuza erişme hataları veya web sitenize bağlanma sorunları nedeniyle tarayıcılarımız web sayfalarınıza erişemeyebilir. Robots.txt dosyanızı alırken beklenmeyen bir sunucu hata mesajıyla karşılaşırsak, sorun çözülene dek sayfalarınız hedeflenmemiş veya genel hizmet reklamları gösterecektir.

Sistemimiz web sunucunuzdan bir hata alırsa, tarayıcılarımız çalıştığını kontrol etmek için belli aralıklarla sayfaya ulaşmaya çalışacaktır. Sayfanız tarayıcılarımız tarafından ulaşılana dek siteniz hedeflenmemiş veya genel hizmet reklamları gösterebilir.

Web siteniz çerçeve kullanıyor.
Sistemimizin web site içeriğinize hedeflenmiş reklamlar sunabilmesi için, reklam kodunuzu oluştururken Reklam düzen kodu sayfasından Çerçeveli sayfa kutusunu seçin. Bu, tarayıcılarımıza çerçevedeki içeriği çekmesini söyleyecek ve içeriğinize hedeflenmiş reklamlar sunmamızı sağlayacaktır. Ek olarak, AdSense reklam kodu sitenizin ana içeriğinden farklı bir çerçeveye yerleştirilirse Google AdSense tarayıcıları web sayfanızın içeriğine reklam eşleyemezler. Web sayfa içeriğinizle ilgili reklamlar almak için reklam kodunu içerikle aynı çerçeveye yerleştirmeniz önemlidir.

AdSense kodu bir IFRAME içine yerleştirilmiş.
Hedefleme teknolojimiz IFRAME içinde reklam yayınlamak üzere optimize edilmemiştir. AdSense kodunu bir IFRAME içine yerleştirirseniz, siteniz az hedeflenmiş veya genel hizmet reklamları gösterebilir. Daha iyi sonuçlar için lütfen reklam kodunu doğrudan web sayfanızın kaynağına ekleyin. Bu değişiklikleri yaptıktan sonra, ilgili reklamlar hemen görünmeyebilir. Siteniz tekrar taranana dek -ki bu 30 dakika veya fazla sürebilir- sayfanız hedeflenmemiş veya hizmet reklamları göstermeye devam edebilir.

Web sayfalarınız için kullanıcı girişi gerekiyor.
Şu anda kullanıcı girişi gerektiren sayfalar tarayıcılarımız tarafından kolayca taranamamaktadır. Ek olarak, bu tür sayfalar onay için kolayca ziyaret edilemediğinden AdSense uzmanlarımızın bu sayfaları denetlemesi zordur. Google AdSense kuralları gereği bu tür sayfalar için destek veremiyoruz.

Hesap filtre listenize eklenmiş çok fazla adres var.
Bazı zamanlarda, filtre listenize çok fazla URL eklerseniz içeriğinize hedefleyecek reklam bulamayabiliriz. Bunun sonucu olarak daha az ilgili veya genel hizmet reklamları görmeye başlayabilirsiniz.

Web siteniz yeterli içerik sahibi olmayabilir.
Sayfalarınızın içeriğini tanımlamak için sitenizde yeterli bilgi bulunmayabilir. Bu nedenle sayfalarınızda gösterilecek ilgili reklamları ayırmakta zorluk yaşıyor olabiliriz. Lütfen tarayıcılarımızın aşağıdakileri tanıyamayacağını unutmayın:

* ses ve video dosyaları (.wma, .mpeg, .mov)
* mp3 dosyaları (.mp3)
* resimler (.jpeg, .bmp)
* Macromedia Flash filmleri
* Java Applet'leri

Bu gibi durumlarda, tarayıcılarımızın siteniz hakkında daha fazla bilgi almasına ve içeriğinizle ilgili reklamlar göstermemize yardımcı olmak için web sitenize yukarıdakiler dışında daha fazla içerik eklemenizi öneririz.

Çoğu site içeriğiniz desteklenmeyen bir dilde olabilir
AdSense kodu içeriğinin çoğu desteklenmeyen bir dilde hazırlanmış olan sayfalara konulduğunda başka bir dilde reklamlar veya genel hizmet reklamları gösterebiliriz. Eğer gösterilen reklamlardan memnun değilseniz, sizin dilinizi destekleyene kadar reklam kodunu sayfalarınızdan çekebilirsiniz.
çekebilirsiniz.

Yorumlar